Marjon Keller

Biografie

Het inspreken van een tekst, ongeacht het onderwerp of de doelgroep, heeft niet alleen te maken met de inhoudelijke kant van die tekst en de toon waarop gesproken wordt, maar voor een even zo groot deel met timing en ritme. Een gelukkige bijkomstigheid is dan ook dat Marjon Keller een muzikale achtergrond heeft.

 

Na als 'Goois' meisje 'te oud' te zijn bevonden voor het kinderkoor Kinderen voor Kinderen richtte zij na 5 jaar hieruit deel te hebben gemaakt met drie vriendinnen Frizzle Sizzle op.

De meidengroep was van 1985 tot 1990 actief in het Nederlandse popcircuit. In 1986 vertegenwoordigden zij ons land tijdens het Eurovisie Songfestival in Noorwegen.Ook in Turkije en Spanje behaalden zij successen.
Na haar zangcarriere presenteerde zij samen met Nada van Nie voor de Tros het jeugdprogramma Blizz. Vervolgens met Lucille Werner voor RTL 4 het RTL shownieuws.

Tegelijkertijd was zij begonnen met de studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In 1999 kon zij haar bul in ontvangst nemen en was zij afgestudeerd op de geschilderde behangsels van de 18e eeuwse Amsterdammer Jurriaan Andriessen.

De laatste 15 jaar zijn ingevuld door het stemmenvak in de breedste zin van het woord. Zij verzorgt voice-response systemen waaronder dat van T-mobile, radio- en televisie commercials als Hyundai, Edah en Sanders meubelstad. Bedrijfsfilms, lesmateriaal, computerprogramma's en documentaires. Daarnaast had zij twee jaar iedere werkdag van 9 tot 12 haar eigen radioprogramma op RTLFM.

10 jaar was zij de stem van Canal+ en tot vandaag de dag is Keller al sinds 12 jaar de station-voice van RTL4. Voor de marktleider van nederland spreekt ze niet alleen de promo's in, maar ook talloze tv series en documentaires.
Sinds april 2010 kun je tussen 10.00 en 13.00 dagelijks luisteren naar 100%Marjon bij radiozender 100%NL.